Konstsalen och konst

Idag har vi tagit bort datorn från konstsalen…..vilket betyder att eleverna får nu gå in på bloggen under deras egna tider…..det kommer också att leda till att eleverna kan inte själv skriva bloggen. Men…..ni KAN fortfarande skriva och påverka genom att lägga in era kommentarer och att sätta igång diskussioner. Om allt möjligt som har med konsten och konstundervisningen att göra.

Syftet med bloggen är att eleverna ska kunna dokumentera och diskutera sitt arbete….med varandra inom Lilla Akademien, men även utanför Lilla Akademien. Även utanför Sverige.

Det är också till för att alla föräldrar med barn på Lilla Akademien kan förstå det som vi gör. Och kan också komma med kommentarer, inspirationen, rekommendationer, stöd. Och att hjälpa oss när vi behöver det.

Jag vill också tacka alla elever för deras fantastiska insatser med vår Haiti Hus projekt. Jag hoppas att alla ni föräldrar vet om projektet, men om inte……Inspirationen kom från en lärare i USA vems konstklass skapade små hus i papp som blev magneter och pins. Eleverna sälja de för att samla in pengar som ska skickas till en organisation som hjälper människorna där. (läkare utan gränser eller rädda barnen) Vi är nästan klara, men det har varit mycket pysseljobb från min sida…..alla hus måste lackas eller inplastas, magneterna måste limmas fast på baksidan, alla hus ska packas vackert in i en cellofanpåse med en utskrift om vem vi är och varför vi gör det här. Och sedan ska de säljas för 20 kronor per styck. All pengar utan  kostnad för magneter och påsarna ska gå direkt till en lämplig organisation. Varför just HUS? För att symbolen av ett hus stå för värmen, trygghet, kärlek, familjen, tak över huvudet….

Dessutom får barnen uppleva hur de kan hjälpa andra människor via sin konst och andra skapande ämne!

Annonser
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: